Winthermad er en blog om mad i særdeleshed og livet i almindelighed.

Fru Winther er primært kokken på matriklen. Hr. Winther er en uudtømmelig idébank for, hvad fru Winther kan kokkerere, men er absolut ikke bange for at svinge en grydeske eller en grilltang selv.

Mens ældstebarnet spiser alt – undtaget avokado; så er yngstebarnet lidt mere konservativ. Begge er dygtige køkkenhjælpere og elsker at snitte, røre, hakke og smage.

Inspirationen kommer især fra det hjemlige og nære, fra Sydeuropa, fra humor og kærligheden til den gode smag.

Det ville være skønt, hvis man altid havde tid og overskud og evner til at lave alt fra bunden, men virkelighedens verden er bare anderledes. I stedet bestræber vi os på, at gøre det så godt vi kan. Nogle gange sniger der sig både halv- og helfabrikata ind, men vi orker ikke at have dårlig samvittighed, så prøver i stedet at sætte ind, der hvor evnerne og lysten kan gøre en forskel for os.

Vi nyder at følge årstidernes udbud af råvarer. Derudover så prøver vi at reducere madspild og deltager aktivt i Stop Spild af Mad, også ud over bare at spise op 🙂

2 responses »

 1. Jeg læste om dine problemer med frysning af gærbrød. Det behøver ikke at være så besværligt. For det første skal brødet selvfølgelig være ordentligt hævet, inden man bager det, – ikke noget med kanonkugler i stedet for boller! Og så skal man simpelthen pakket det ind, lige så snart det er så afkølet, at det ikke smelter plasticposen, og lægge det i fryseren, når det er håndvarmt. Optøes og lunes evt. i mikroovn indpakket i køkkenrulle, ca. 30 sek. pr. bolle. Fremgangsmåden er min bagermesterfars, dog kun brugt privat, og ikke i virksomheden.

  • Hej Victoria 🙂
   Tak for tips – hvor er du betænksom! 🙂
   Jeg har fået rimelig styr på frysning af gærbrød og gør ligesom du skriver. Så har man brød der smager som friskbagt lige i en fart.
   ☆ ☆ Rigtig godt nytår ☆ ☆
   /fru Winther

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s