Svampebisque så dyb som efterårsskoven

Standard
img_7517

Nej, bisquen er ikke gul i virkeligheden, det er vinterlyset…

De spæde forårstegn dukker op. Solsorten synger om morgenen og en erantis retter ryggen. Men det skal ikke afholde dig fra at lave denne bisque på svampe med smag af efterår og skovbund og velvære i hver en del af kroppen.

Opskriften er inspireret af Madklubben Steaks svampebisque, som ungerne sloges om da vi for nyligt spiste der. Og det var kun vores voksenformanende indre stemmer, der afholdte os fra at slikke skålen i en fyldt restaurant. Jeg afslører ikke, om vi gjorde det herhjemme 😉

Den er ret let at lave, men den tager tid, og det er tiden, som er afgørende, for den dybe smag.

Opskrift svampebisque (4 personer hovedret – 8-10 personer forret)

Til bisquen:

2 liter hønsesuppe
1/4 piskefløde
250 gr brune champignon
2 dl tørrede Karl Johan-svampe
3 store løg
3 fed hvidløg
3 stængler timian
lidt salt
godt med friskkværnet peber
25 gr smør
½ dl cognac

Til servering:

50 gr ristede hasselnødder
1 meget sprødt æble + citronsaft
250 gr brune champignon + lidt smør
evt. flutes

Sådan gør du:

Rens champignon og hak dem fint.
Pil løg og hvidløg og hak dem groft.
Smelt smørret og brun løg og hvidløg langsomt! Gerne i 15 minutter. Med en smule salt og pænt med peber.

Skru op for varmen og tilsæt champignon og timian.
Brun det grundigt til der ikke er mere væske fra svampene.
Tilsæt nu cognac og rør rundt til det meste væske er fordampet.
Og så på med suppen og Karl Johan-svampene.

Lad det simre i tre timer uden låg – det skal koge ind til lige godt 1 liter.

Rist hasselnødder og hak dem groft.
Skræl æble og lav enten bittesmå kugler eller bittesmå tern. Læg i det iskoldt vand med masser af citronsaft.
Rens champignon og skær dem i ultratynde skiver. Rist dem på en VARM pande med smør.

Si suppen gennem en fintmasket si. Op i en ren gryde.
Friskristede champignon i og fløde på.
Smag til med salt og peber.

Server med nøddedrys og æbletern. Og eventuelt flutes.

 

De kogte svampe kan du med fordel bruge som fyld i ravioli, på pizza eller lune bruschetta eller hvis du skal fylde eller indbage en mørbrad.
Raviolien kan du så egentlig godt servere med bisquen 😉

Reklamer

2 responses »

    • Hej Heidi.
      Jeg tror ikke jeg vil bruge bouillon, det bliver så markant i smagen og salt. Så hvis ikke du lige står med en hjemmelavet, så køb en hønsekødssuppe fra frost og si eventuelle grøntsager fra 🙂
      God fornøjelse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s