Winther-sol over Gudhjem – Madbloggerudfordringen 8

Standard

IMG_1045Det er svært at modstå en udfordring. Især når det handler om mad og kun er for sjov.
Så da Madbloggerudfordringen inviterede til farveleg slog vi til.

Det overordnede er tema: Farver – og hver af os 52 tilmeldte madbloggere har fået tildelt en farve.

Nogen fik rød, andre grøn. Nogle tredje fik hvid, mens andre igen fik brun. Og så var der dem, som os, der fik metallic!

Det har givet en del hovedbrud. Første tanke var at købe spiselig metalfarve og så bare give den fuld gas. Og det er sjovt at se på. Men så syntes vi alligevel, at der lå en større udfordring i at finde madvarer, som i sig selv var metalliske at se på.
Der er blevet diskuteret mange fødevarer og hvad er metallisk egentligt både hjemme og med madglade kolleger.

Resultatet er blevet

Winther-sol over Gudhjem

Røget sild på smørstegt rugbrød, med sursyltede skalotteløg, confiterede æggeblommer, hvide asparges, stenbiderrogn og rødbedespirer.

Syltede skalotteløg

2 store bananskalotteløg
Lige dele lys eddike og vand
salt

Pil den yderste skal af løgene. Skær dem i meget tykke skiver, 3 cm. Stil dem i en gryde. Dæk med eddike og vand og giv dem et godt drys salt.
Bring i kog og skru så helt ned. Lad simre ca ti minutter. Test ved at stikke en kniv ind i de inderste ringe – de skal være næsten møre.
Hæld på en ren beholder og dæk med eddikelagen

Confiterede æggeblommer

Passende antal æggeblommer. 1 pr. næse + 1 sikkerheds
Olie – neutral

Hæld en god portion olie i en lille gryde, som kan gå i ovnen. Del æggeblommer fra hviden – grundigt.
Læg det ønskede antal æggeblommer i gryden med olie. Sørg for det lige dækker.
Stil i ovnen ved 60* i 1½ time.
Tag ud og lad dem køle lidt af olien før du fisker dem – forsigtigt – op.

Øvrigt

Skær et par gode skriver rugbrød. Steg dem på panden i smør og timian.

Skyl rødbedespirerne.

Skær tynde strimler asparges med et mandolinjern eller en tyndskræller.

Rens og salt din stenbiderrogn, hvis ikke din fiskehandler har gjort det. Vi tryllede lidt frem fra fryseren.

Pil ben ud af den røgede sild.

Arranger det hele nydeligt på en tallerken og server – evt. med en snaps.

Velbekomme

IMG_1046

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s