Pizzakage – fordi det kan lade sig gøre

Standard

Man skal passe på med at rode rundt med klassikere. I særdeleshed når de fungerer i sig selv. Måske derfor er det ikke innovation, der præger pizzaer, hvis man da lige ser bort fra fyldet.

pizzakage

Nu har vi så vovet noget, der formentligt kan få et større udvalg af napolitanske pizzabagere til at rotere i deres grave. Vi har lavet en pizzakage. Inspirationen hentet på nettet, der er et rent tag-selv-bord, når vi løbende skal finde nye madudfordringer.

Pizzakagen blev spottet på Pillsburys hjemmeside. Og du gætter helt rigtigt, hvis du tænker amerikansk. Og så er det High Carb, High Fat.

Konceptet er ret simpelt. Det er pizzaer lagt i lag med en pizzabund omkring. Bagt i ovnen i en en rund form, eller i vores tilfælde en gryde.

Normalt laver vi vores egne pizzabunde, men dejen fungerer ikke rigtigt til det her. Her kan man altså med held springe over, hvor gærdet er lavest og bruge en købedej. Vælg den kvadratiske.

Fyldet er lige så nemt. Tomatsovs, ost og pepperoni.

Tomatsovsen skal smage af noget, men kan ellers holdes helt simpel.

Her er vores bud:

Tomatsovs:
1 ds hakkede tomater
1 fed hvidløg
1 spsk oregano
1 tsk salt
1 solidt drys cayennepeber
1 skvat ketchup

Alle ingredienserne blendes og vupti er der tomatsovs.

Sådan laver du pizzakagen

Find en rund form med høje sider, eller gør som os og udpeg en gryde, der kan gå i ovnen. Den må ikke være for stor. Vi valgte en stålgryde med en diameter på 18 cm.

pizzakage4Rul pizzadejen ud (til denne opskrift er brugt tre færdigedeje). Skær runde pizzaer ud, der kan gå ned i formen/gryden. De skal have mindre diameter end formen. Regn med at skære ud med en diameter, der er halvanden centimeter mindre.

Til en 18 centimeter form kunne der blive to bunde ud af hver dej. Vi lavede fire bunde i alt.

Når de er skåret ud bages de i ovnen. Ikke for længe. De må ikke blive sprøde. Regn med omkring 7-8 minutter ved 200 grader (varmluft).

Den sidste plade færdigdej skal bruges til siderne på kagen, og skal IKKE forbages. Her skal skæres en bane dej, der kan gå hele vejen rundt i formen, og den skal være bred nok til at der er et par centimeter at give af i toppen.Når de bagte pizzabunde er kølet lidt af, starter byggearbejdet, og her er det en god idé at have et sæt ekstra hænder til hjælp 🙂

Mas et stykke bagepapir ned i formen/gryden (så er kagen nemmere at få ud senere). Rul den ubagte kantdej ud langs kanten. Den er svær at styre, så benyt dig af de ekstra hænder.

foto 3Herefter kommes den første, bagte bund ned i formen/gryden. Tomatsovs, ost og pepperoni følger efter.

Herefter en ny pizzabund, tomatsovs, ost og pepperoni. Processen gentages ind til sidste bund, der også får tomatsovs, ost og pepperoni på.

Siderne, der gerne skulle rage lidt højere op end sidste lag, foldes ind, så man får en afrundet og pæn kant på kagen.Ind i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 20 til 25 minutter. Bliver den for mørk oven på, så dæk den af med sølvpapir.

Tag pizzakagen ud af ovnen, løft den ud af formen/gryden og giv den fem-ti ekstra minutter i ovnen, så den også bliver gylden på ydersiden.

Den skæres bedst ud med en skarp kniv, og smager glimrende med en sprød salat ved siden af.

Velbekomme 🙂

One response »

  1. Pingback: Bare fordi vi elsker pizza | Winthermad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s